Välkommen till

www.ireenberg.se

Utgivet på eget förlag

 

         

             

   

 

 
 

Hjärtegull

Många har författardrömmar. När min son var liten, på sjuttiotalet, skrev jag enkla ramsor och sände en och annan dikt till tidningar. Efter trettio års uppmuntran från min man, tog jag mod till mig och skrev ett längre stycke. Somliga skrivare vågar inte riktigt utlämna sitt inre. Men jag tror att mycket av det man skriver kommer från en själv. Hela mitt vuxna liv har jag tänkt på att min mamma i kära stunder kallade mig för Hjärtegull. Alltid har jag längtat efter den känslan jag hade när hon sade så till mig. Att skriva denna bok har varit mycket smärtsamt. Jag har många gånger blivit överraskad inför skeenden i min barndom. Det är som att äntligen har jag förstått hur det kommer sig att jag är den jag är.

       
       

 

 

 

 

 

 

 
 

Vem vill gå vilse i mig?

Liksom de flesta skrivare började jag med dikter. Under promenader kunde tankar dyka upp som slingrade ihop sig till dikter. I början var de rimmade. Men så småningom började jag skriva mer fritt. 2013 gjorde jag diktsamlingen ”Vem vill gå vilse i mig?” I den har jag färgbilder av akvareller och bildvävar jag gjort.

Läs recensionen här

     
       
 

Jag har älskat med månen

Under flera år kåserade jag i Dalarnas tidningar och i Radio Dalarna. 2012 sammanställde jag en del av kåserierna i en bok.

Läs recensionen här